Waarom werken we met gastgezinnen?

Regelmatig willen wij graag bepaalde pupjes of honden aanhouden voor de lijn verder te zetten, dit omwille van karakter, werklust, gezondheid, … of die uitblinken in de rasstandaard om 1 of andere reden. Uiteraard enkel als de testen, op latere leeftijd, voldoen.

We kunnen spijtig genoeg niet alle honden zelf huisvesten, noch de nodige tijd en liefde en aandacht geven en zoeken hiervoor een gezin die hen een gouden mandje wilt aanbieden.
Vooral omdat wij proberen fokken naar diversiteit en niet naar kwantiteit. Vaak wordt er met de teefjes maar 1 nestje gedaan (daarom vindt u ze ook vaak heel jong terug bij ‘op rust’)
Als wij bijvoorbeeld een nestje, of combinatie hebben en de pupjes leuk vinden, opteren wij liever om 2 teefjes aan te houden om later eventueel in te zetten, die elk 1 nestje zullen hebben, dan dat we zelf 1 teefje bijhouden en 3, 4 en zelfs meer nestjes mee te hebben. Dit draagt ook bij tot een diversiteit.
Dit leerde ons een prettige wisselwerking te zijn. Het gezin heeft een fantastisch hondje, het hondje een fantastisch mandje, en de baasje maken het fokken vandicht mee zonder de minder leuke aspecten.
Ook onze reutjes dekken heel selectief en niet oneindig ( de meeste zelfs misschien maar 1 of 2 keer ook)

Hoe gaat dit concreet in zijn werk?

Een gastgezin is niet voor even maar voor het leven!!!!
Het gastgezin zal goed voor de hond zorgen en rekening houden met aangepaste beweging en training volgens leeftijd, dit om de hond een zo goed mogelijke start te geven.

Aankoopprijs op aanvraag . Neen, een gastgezinhondje komt niet gratis. We willen niet dat ze in de verkeerde handen terecht komen , zoals broodfokkers met mooie beloftes, of nog erger, de hondengevechten…

De chip komt op naam van het baasje, en de fokker, maar op adres van het baasje.
Alle kosten omtrent het fokken, de nodige testen, show, onderzoeken enzo, zijn uiteraard ten laste van de fokker/kennel.

Met bepaalde hondjes willen wij graag nog eens uitblinken op show, alles in afspraak met de baasjes. In ruil daarvoor wordt uw schat gratis getoiletteerd en gewassen.

Wat wordt er verwacht?

Reutjes:
– mogen niet worden gecastreerd tenzij om medische of andere redenen, maar dit enkel na overleg met de fokker/kennel
– dekkingen gebeuren na overleg en in samenspraak of bij de kennel of bij het gastgezin.
– reutjes in gastgezin dekken maximaal 3 maal buiten de kennel en onbeperkt binnen de kennel.
– Gastgezin mag de reu niet laten dekken op eigen initiatief/ voor eigen rekening en heeft geen inspraak in de geselecteerde teefjes.
– Reutjes kunnen ingezet worden vanaf de leeftijd van 20 maanden

Teefjes:
– Mogen niet worden gesteriliseerd tenzij om medische of andere redenen, maar dit enkel na overleg met de fokker/kennel
– nestje(s) vinden plaats vanaf de leeftijd van 24 maanden, en bij de kennel, tenzij anders afgesproken.
– Gastgezin mag het teefje niet laten dekken, niet voor of na haar nestje(s) in samenwerking met de kennel.
– Teefje mag gesteriliseerd worden na haar nestje(s) , dit op kosten van het gastgezin.