Ons doel is het fokken van de in onze ogen “ideale” Border Collie. Een hond die actief kan zijn in vele sporten, maar ook sociaal is naar mens en dier, maar bovendien ook een aangename huishond en trouwe metgezel is! Om dit doel te proberen verwezenlijken is ons geen moeite teveel; zo gaan wij voor dekkingen regelmatig naar reuen uit het buitenland waarvan wij denken dat deze onze verwachtingen zouden kunnen inlossen. Zo zijn we al naar Nederland, Duitsland, Engeland en Rusland getrokken.

Wij fokken met onze teefjes maximum 3 nesten gedurende hun leven. De meeste teven uit onze kennel zullen zelfs maar 1 of 2 nestjes krijgen. Onze honden zijn in de eerste plaats gezelschapshonden die slechts af en toe een nestje krijgen en dienen niet om een groot aantal nakomelingen te produceren. Ook onze reuen zijn slecht beperkt beschikbaar en enkel voor geteste en gezonde teefjes met stamboom.
Daar wij met elk van onze honden niet veel nesten doen, plaatsen wij ook af en toe honden in een gastgezin (zie pagina gastgezin). Zo krijgen de honden alle aandacht die ze verdienen en kunnen wij toch onze lijnen verder uitbouwen.

Wij fokken ook enkel met honden die, voor zover wij weten, gezond zijn en de nodige testen hebben ondergaan. Al onze honden zijn DNA getest op CEA, TNS, CL, MDR1, IGS, RS of vrij door de ouders. Ook de heupen, schouders en ellebogen worden gecontroleerd via röntgenfoto’s en deze worden beoordeeld door een ervaren dierenarts alsook beoordeeld door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus.

​De oogjes worden ook onderzocht door erkende oogarts Gerlinde Janssen uit Hemiksem, rond de leeftijd van 7 weken.
Uiteraard zijn de pupjes bij vertrek ontwormd, gechipt en gevaccineerd.