Onze pupjes worden in huis geboren en grootgebracht gedurende hun eerste 8 levensweken. Gedurende de eerste 2 weken verblijven zij samen met de mama in onze woonkamer. Vanaf de 2de week verhuizen ze samen naar de hondenkamer (onze omgevormde bijkeuken speciaal voor de honden, grenzend aan onze woonkamer en de tuin) waar ze verblijven tot ze het nest verlaten. Daar leren de pups allerlei geluiden en handelingen (bv. dweilen, stofzuigen, …) kennen die uitgevoerd worden in het dagelijkse leven. Vanaf de pups 2 weken oud zijn, is bezoek welkom en vanaf dan mogen toekomstige puppy-baasjes ook wekelijks langskomen en vanaf de pups 4 weken oud zijn, komen ze regelmatig in contact met onze andere honden. Vanaf hun 5de levensweek komen de pupjes ook af en toe buiten, waar ze ook onder toezicht kennis kunnen maken met onze kippen, eenden, varkentjes en ons geitje. Tussen de 6de en de 7de week worden de pupjes gechipt en gevaccineerd door onze dierenarts en vanaf dan mogen ze regelmatig mee om de grote buitenwereld te gaan ontdekken. We gaan met onze pups bijvoorbeeld naar het rusthuis, de kleuter- en lagere school, de oogarts, de kinderopvang, de supermarkt, de markt, het bos, het strand, … Ook leren ze de borstel/kam kennen, het bad, de droger en andere zaken die belangrijk zijn voor de verzorging van een Border Collie. Op 8 weken is dan het grote moment aangebroken en mogen ze mee naar huis met hun nieuwe baasjes!

Wij besteden heel veel tijd en zorg aan socialisatie zodat onze pupjes stabiel genoeg zouden zijn om op te groeien tot leuke honden met een goed karakter. Daarom fokken we ook maar een paar nestjes per jaar zodat we voldoende tijd en zorg aan hen kunnen besteden. Indien de baasjes later problemen of vragen zouden hebben, staan we altijd paraat om te helpen, met raad en daad, waar nodig en naar ons eigen kunnen. Elk van onze pupjes blijft immers belangrijk voor ons, ook nadat ze het nest verlaten hebben. Daarom vinden wij het ook leuk om af en toe contact te hebben met de baasjes, of af en toe een foto of filmpje te ontvangen. Ook organiseren wij soms een kennelwandeling, waar alle door ons gefokte honden en hun baasjes dan heel erg welkom zijn om mee te wandelen.

Onze pupjes worden gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Verder krijgen ze een puppygids mee, hun vaccinatieboekje, een contractje en een mooi puppypakketje met snoepjes, eten, speeltjes, mandje, geurdekentje, kauwmateriaal, poepzakjes…